„Tańcowała rybka z piernikiem”

DSC 4634W czwartek 10 grudnia 2015 roku w pracowni gastronomicznej Centrum Kształcenia Praktycznego przy ZSE-H w Kołobrzegu odbyło się III spotkanie kulinarne pn. „Tańcowała rybka z piernikiem”.

W kolejnych wariacjach kulinarnych organizowanych przez Centrum Kształcenia Praktycznego, wzięły udział trzy drużyny składające się z uczniów, młodych kucharzy oraz zaproszonych gości: Starosty Kołobrzeskiego Tomasza Tamborskiego, Wicestarosty Kołobrzeskiego Heleny Rudzis-Gruchały oraz Wicestarosty Koszalińskiego Dariusza Kalinowskiego.

Tym razem uczestnicy musieli przygotować potrawy rybne według własnego pomysłu. Efektem wspólnej pracy były przyrządzone tradycyjne potrawy w nowoczesnym wydaniu. Uczestnicy wykazali się pomysłowością i kreatywnością w łączeniu składników i smaków. Przystawki rybne oraz dania główne takie jak: sałatka warzywno-owocowa ze smażonym śledziem, dorsz zapiekany z porem czy dorsz w migdałach w sosie rodzynkowym to część dań, które można było posmakować.

Wariacje kulinarne upłynęły w atmosferze dobrej zabawy, a zarazem stały się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków kulinarnych.

  • DSC_4634
  • DSC_4637
  • DSC_4651
  • DSC_4657
  • DSC_4664
  • DSC_4666
  • DSC_4675
  • DSC_4680
  • DSC_4683
  • DSC_4685
  • DSC_4691