W piątek 21 marca 2014 roku w Hotelu Aquarius SPA w Kołobrzegu odbyła się po raz piąty Giełda Gastronomiczna z udziałem gościa specjalnego, mistrza kulinarnego pana Roberta Sowy.
Uroczystego otwarcia Giełdy Gastronomicznej dokonał Starosta Kołobrzeski Tomasz Tamborski, Prezydent Miasta Kołobrzeg Janusz Gromek oraz organizatorzy imprezy Państwo Kujawa, właściciele Przedsiębiorstwa Handlowo Usługowego Klimatex z Kołobrzegu.
Giełda Gastronomiczna ma na celu zaprezentowanie pełnej i różnorodnej oferty produktów i usług w branży gastronomicznej. Wystawcy renomowanych firm, swoją ofertę kierują do właścicieli obiektów hotelowych, gastronomicznych, szefów kuchni oraz kucharzy z terenu całej Polski. W trakcie dwudniowej imprezy odbędą się szkolenia kulinarne z zakresu: żywności i żywienia, zmiany postrzegania zawodu kucharza na przełomie lat, szkolenie somelierskie, jak również pokazy gotowania na żywo oraz prezentacje kuchni molekularnej. Szkolenia poprowadzą Pan Robert Sowa, kreator menu największych kulinarnych wydarzeń w Polsce oraz Pan Krzysztof Gawlik, członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
zdjęcia i informacja: Lidia Markowska
Starostwo Powiatowe w Kołobrzegu, 21.03.2014 r.