Kulinarne igraszki

Obraz 070W czwartek, 12 marca 2015 r. w pracowni gastronomicznej Centrum Kształcenia Praktycznego przy Zespole Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu, Wicestarosta Kołobrzeski Helena Rudzis-Gruchała wzięła udział w „Kulinarnych igraszkach z gęsiną w towarzystwie kaczki".

 

Kulinarne igraszki to przedsięwzięcie zrealizowane w ramach obchodów święta Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich. W kulinarne szranki stanęły dwie drużyny składające się z uczniów, zwycięzców wielu konkursów kulinarnych oraz dyrekcji szkoły i przedstawiciela władz powiatu, którego reprezentowała Wicestarosta Kołobrzeski Helena Rudzis-Gruchała. Drużyny przygotowały potrawy z gęsiny i kaczki, wykonane na bazie produktów regionalnych. Celem imprezy było odkrycie kulinarnych ciekawostek oraz sprawdzenie własnych umiejętności. Na zakończenie kulinarnych igraszek odbyła się degustacja wykonanych potraw: „Pierś z gęsiny w trójniaku z kaszą gryczaną, z pasztetem z wątróbki i warzywami julienne” oraz „ Kaczka Sous Vide, Demi Glace, ziemniaki Kofit, marchew, czerwona kapusta, chips jabłkowy”.

  • Obraz 003
  • Obraz 005
  • Obraz 007
  • Obraz 018
  • Obraz 019
  • Obraz 020
  • Obraz 034
  • Obraz 037
  • Obraz 040
  • Obraz 041
  • Obraz 042
  • Obraz 050
  • Obraz 064
  • Obraz 067
  • Obraz 070

 

informacja i zdjęcia: LM