Kuchnia Pomorza Zachodniego w Leda SPA

PC010260We wtorek 1 grudnia 2015 roku w Restauracji La Maison w Hotelu Leda SPA w Kołobrzegu odbyła się konferencja prasowa oraz wręczenie certyfikatu przynależności do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego.

Konferencja prasowa z udziałem Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego, władz miasta i powiatu oraz przedstawicieli Hotelu Leda SPA zwołana została w celu wręczenia pamiątkowej tabliczki i certyfikatu przynależności do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego dla Restauracji La Maison w Hotelu Leda SPA.

Certyfikat z rąk Wicemarszałka Jarosława Rzepy odebrali właściciel hotelu Pan Marek Różewski oraz szef kuchni Pan Andrzej Jakomulski, który serwuje swoim gościom potrawy najwyższej jakości, przyrządzone na bazie kuchni regionalnej i tradycyjnej, przy zastosowaniu produktów regionalnych pozyskanych na Pomorzu Zachodnim.

Po konferencji, wszyscy zaproszeni goście mieli możliwość skosztowania smacznych i oryginalnych potraw takich jak: wątróbka z dorsza i ogórek kołobrzeski, policzki z dorsza czy pstrąga hodowlanego na wodzie źródlanej.    

  • PC010260
  • PC010264
  • PC010276
  • PC010307

 

Zdjęcia: Beata Mieczkowska-Miśtak