Rybne wariacje kulinarne

Obraz 060W poniedziałek, 12 października 2015 r. w Pracowni gastronomicznej Centrum Kształcenia Praktycznego przy Zespole Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu, Starosta Kołobrzeski Tomasz Tamborski wziął udział w „Rybnych wariacjach kulinarnych”.

Wariacje kulinarne to przedsięwzięcie realizowane przez nauczycieli i uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich. Tym razem gościem specjalnym igraszek kulinarnych był Starosta Kołobrzeski Tomasz Tamborski, który sprawdził swoje umiejętności kulinarne, przygotowując dwie potrawy rybne: zupę rybną z mlekiem kokosowym oraz tatar ze śledzia podawany na carpaccio z buraczków i z imbirowymi plastrami. W kulinarne szranki stanęły cztery drużyny składające się z uczniów, zwycięzców wielu konkursów kulinarnych oraz dyrekcji szkoły. Drużyny przygotowały potrawy z ryb, z wykorzystaniem produktów regionalnych. Celem imprezy było odkrycie kulinarnych ciekawostek oraz sprawdzenie własnych umiejętności. Na zakończenie wariacji kulinarnych odbyła się degustacja wykonanych potraw, a ich oceny pod względem walorów estetycznych i smakowych dokonał Poseł na Sejm RP Marek Hok.

 

  • Obraz_005
  • Obraz_015
  • Obraz_025
  • Obraz_032
  • Obraz_040
  • Obraz_041
  • Obraz_042
  • Obraz_046
  • Obraz_047
  • Obraz_049
  • Obraz_051
  • Obraz_054
  • Obraz_057
  • Obraz_058
  • Obraz_060

Informacja i zdjęcia: LM, Biuro Rzecznika Prasowego