Otwarcie targów Gastro Hotel 2015

18W środę, 11 marca 2015 r. w Hali Milenium w Kołobrzegu rozpoczęły się trzydniowe targi Gastro Hotel 2015, które otworzył Starosta Kołobrzeski Tomasz Tamborski.

 

Tegoroczną, 24 edycję targów Gastro Hotel otworzy Starosta Kołobrzeski Tomasz Tamborski, który wraz z Prezydentem Miasta wziął udział w kawowej podróży po metodach parzenia kawy z Mistrzem Polski Baristów Marcinem Rusnarczykiem.
Gastro Hotel to impreza prezentująca potencjał turystyczny oraz gospodarczy regionu. Targi stanowią doskonałą okazję do spotkań biznesowych pomiędzy wystawcami, producentami i przedstawicielami branży hotelowo-gastronomicznej. W trakcie trwania trzydniowych targów odbędą się szkolenia, konkursy, degustacje oraz pokazy prezentujące nowości w trendach branżowych. Każdy z odwiedzających z pewnością znajdzie coś dla siebie.
Atrakcją targów jest wylosowanie spośród hotelarzy i gastronomów nagrody specjalnej w postaci bezpłatnego  udziału  w Targach Turystyki Weekendowej podczas Atrakcji Regionów, które odbędą się w Chorzowie w dniach 22-24 maja 2015 r.


W programie:
POKAZY:

- pokaz kulinarny Borysa Gebel Szefa Kuchni z firmy ZYGA Mięsa Świata - Sous Vide - Zalety przygotowania mięs i ryb w próżni,

- pokazy kulinarne Smak, emocje, natura czyli sery Lazur w inspiracjach Chefa Daniela Olasa,
- warsztaty kulinarne z Agencją Rynku Rolnego – „QMP Smak Dobrej Wołowiny”,
- pokazy kawowe i spotkanie autorskie z Marcinem Rusnarczykiem - Mistrzem Polski Baristów i autorem książki "Sekrety Kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów"
Pokaz młodzieży szkolnej:
- STÓŁ DOBRZE NAKRYTY - aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego

 

czwartek 12 marca 2015 10:00 – 17:00

10:15 – 11:00 – pokazy kulinarne Smak, emocje, natura czyli sery Lazur w inspiracjach Chefa Daniela Olasa
10:45 – 11:45 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – prezentacja z pokazem
10:30 - 12:30 – Alternatywne metody parzenia kawy z degustacją kaw z segmentu Speciality Coffee – warsztaty Marcina Rusnarczyka- Mistrza Polski Baristów
12:30 – 14:00- Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
13:00 – 13:30 – pokazy kawowe Marcina Rusnarczyka
13:45 - 14:30 - pokazy kulinarne Lazur i życie nabiera smaku. Chef Daniel Olas i jego inspiracje serami Lazur.
13:30 – 15:00 – szkolenie Optymalizacja kosztów reklamy w Internecie - Jak uchronić się przed oszustwami w reklamie internetowej.
15:15 – 16:45 - Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - szkolenie dla kadry menedżerskiej

 

piątek 13 marca 2015 10:00 – 15:00

10:00 – warsztaty kulinarne z Agencją Rynku Rolnego – „QMP Smak Dobrej Wołowiny”
10:00 – 11:30 - Techniki obsługi kelnerskiej – szkolenie
11:00 – konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
11:00 - 14:00 - szkolenie Wino w gastronomii
11:30 – 12:15 ocena konkursu i ogłoszenie wyników
12:30 – 14:00 Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie

 

WSTĘP NA TARGI BEZPŁATNY

  • 1
  • 13
  • 16
  • 18
  • 19
  • 2
  • 20
  • 21
  • 3
  • 5
  • 6
  • 8

 

informacja i zdjęcia: Lidia Markowska

Starostwo Powiatowe w Kołobrzegu